Malatya Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Malatya ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Hekimhan Belediyesi doğadaki yaban hayvanları unutmadı

Hekimhan Belediyesi doğadaki yaban hayvanları unutmadı
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları unutulmadı.
Hekimhan Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya İl Müdürlüğü ekiplerince, Hekimhan ilçesinin yüksek kesimlerinde hava sıcaklığının düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında beslenmesi ve korunması amacı ile doğaya ot, buğday ve ekmek bırakıldı.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ yaptığı açıklamada, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya İl Müdürlüğü ekipleri ile beraber Şehirlerimizde insanlara değer verdiğimiz gibi hayvanlarda doğanın bir dengesi olduğu için onlara da arpa, yonca ve ekmek getirip bıraktık.

Hekimhan halkı olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya İl Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz.

Ülkemizde kuraklık var yazın susuzluk çekeceğiz diyorduk kar yağsın diye dua ediyorduk. Kar yağdı. Bereket geldi iyi oldu diyoruz. Daha da çok kar yağsa da biz vatandaşımızın yayında ve hizmetinde olacağız. Dağlarda da hayvanlarımız aç kalmasın diye çalışacağız" dedi.